Tips en adviezen voor de beste Fairybell kerstboom

 

 

Op deze pagina geven we wat overzichtelijke informatie om de juiste keuze te maken voor de Fairybell Kerstboom. Daarnaast staan er ook wat handige tips die van toepassing zijn op de Fairybell collectie. Op onze Blog over het stroom verbruik van de Fairybell staat uitgebreide informatie m.b.t. het stroomverbruik en een indicatie van de kosten hiervan.

Op de verschillende productpagina's staat meer specifieke informatie en is ook te zien hoe makkelijk en snel een Fairybell kerstboom wordt opgezet. (b.v. Fairybell 3 meter  of Fairybell 10 meter)

De Fairybell kerstboom is te koop in verschillende uitvoeringen en maten. Wij hebben de staande bomen en de vlaggenmast bomen in ons assortiment. Daarnaast is het mogelijk om uitvoeringen met of zonder flash-light te bestellen.

Bij de Fairybell met flash-light knippert 5% van de lampjes, wat de kerstboom een extra sprankelende uitstraling geeft. De frequentie van het knipperen is vrij rustig. De flash-light functie van de Fairybell met flash-light kan niet worden uitgezet. Hieronder is een kort demonstratiefilmpje van het twinkel effect te zien.

 

 

De staande Fairybell kerstbomen zijn bij ons verkrijgbaar met een hoogte afmeting van 3 en 4 meter. Deze kerstverlichting wordt geleverd met midden-stok. Deze kerstbomen zijn gemakkelijk te plaatsen op een willekeurig plekje in de tuin. 

Voor de grotere varianten, vanaf 6 meter hoogte, is een vlaggenstok gewenst. Wanneer deze niet aanwezig is kan er ook een demontabele vlaggenmast van Fairybell worden besteld. Deze is verkrijgbaar in twee kleuren; zwart en aluminium. De zwarte uitvoering zal minder opvallen in de avond. De aluminium uitvoering kan, door zijn neutrale uitvoering, na de kerstperiode ook makkelijk voor andere doeleinden worden gebruikt.

 

Een Fairybell kerstboom van bijvoorbeeld 6 meter is eventueel ook te gebruiken in een hogere vlaggenmast. Hierbij zijn dan wel hulpmiddelen nodig om de boom onderaan vast te zetten, zodat deze mooi blijft staan.

 

Bij harde wind (vanaf windkracht 6 of hoger) wordt geadviseerd de Fairybell te laten zakken om te voorkomen dat deze stuk waait.

 

Tip 1:

Wanneer de Fairybell verstrikt lijkt te zijn geraakt kunt u het best de onderstaande stappen volgen;

Om de Fairybell te ontwarren kan deze het beste helemaal plat uitgelegd worden op de grond.

Maak in principe NOOIT de licht-snoertjes los van de banden!

 

Stap 1; begin met de top-haak, dit is de top van de Fairybell. Deze moet worden vastgemaakt aan een vast punt.

Vervolgens moeten de zwarte banden met lampjes in een rechte lijn van de haak af op de grond uit worden gelegd.

Stap 2; pak de twee banden bij de top-haak waar de witte drukkers op zitten die bij het opbouwen worden gebruikt om de Fairybell rond te krijgen. Deze twee banden zijn de buitenste banden waar slechts aan één zijde lichtsnoertjes zitten. Probeer deze (bij voorkeur met 2 personen) voorzichtig zowel links als rechts gelijktijdig naar buiten te trekken, zodat de Fairybell in een waaier plat op de grond komt te liggen.

Stap 3; Werk nu van de top naar de onderkant, telkens de buitenste twee zwarte banden naar links en rechts uitspreiden.

Wanneer er draden of banden aan elkaar blijven zitten kunnen deze los worden gemaakt door er goed aan te schudden. Ze zullen dan gewoon vanzelf los komen.

 

Tip 2:

Zorg dat na het gebruik van de boom, bij het afbreken, alle banden naar één stok van de kleine ring geschoven worden. Deze stok blijft in de boom ook bij het terugleggen in de doos. Bij de volgende keer opbouwen; de boom ophijsen tot de stok, met de overige stokken de ring rond maken en de banden verschuiven over de ring rondom de mast. Dit gaat snel en altijd in de goede volgorde.

 

Tip 3:

De Fairybell terugleggen in de doos;

Begin met de onderkant van de boom in de doos en leg vervolgens de banden zigzagsgewijs op elkaar met de top-haak bovenaan. Het volgende kerstperiode kan de boom dan weer eenvoudig uit de doos worden gehaald.

 

Mocht u verder nog vragen hebben kunt u altijd telefonisch of via de mail [email protected] contact met ons opnemen. 

 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »