extra informatie voor de Cosi fires

Voor alle vragen en antwoorden met betrekking tot de Cosi fires:

 

Voor je tot aanschaf van een gashaard overgaat kunnen er allerlei vragen door je hoofd schieten. Daarom staan hieronder 14 vragen met antwoorden die meteen een heleboel duidelijk maken. 

1 Kan er een gasfles in de Cosi worden geplaats?

In alle modellen van Cosi fires kan de gasfles geplaatst worden. De Benegas licht gewicht gasfles van 5 kg. past in ieder model. In de Cosidrum 100 kan zelfs de 10 kg. variant geplaatst worden.Benegas gastank

 

2 Hoe plaats ik een gasfles in een Cosi fire? 

Plaatsing in Cosidrum:
Cosidrum is uitgevoerd met een gepatenteerde draaisysteem. De bovenkant moet tegen de klok in worden gedraaid, totdat de bovenkant los zit. Vervolgens kan deze worden opgetild. Nu kan nu de gasfles in de Cosidrum worden geplaatst en vervolgens worden aangesloten door middel van de meegeleverde gasdrukregelaar en gasslang. De bovenkant kan weer op de haard worden geplaatst en met de klok mee worden gedraaid totdat deze vast zit. De Cosidrum is nu klaar voor gebruik.

 

Plaatsing in Cosicube:
In de Cosicube zit een onzichtbaar luik. Dit luik kan aan de onderzijde licht omhoog worden geduwd. Vervolgens kan het uit de Cosicube worden gehaald. De gasfles kan op het plateau worden geplaatst. En vervolgens worden aangesloten door middel van de  meegeleverde drukregelaar en gasslang. Hierna kan het luik weer van onderaf terug worden geplaatst in de Cosicube.

 

Plaatsing in Cosilines:
In de Cosilines zit een luikje. Haal dit luik uit de Cosilines en plaats de gasfles op het frame en sluit de gasfles aan op de meegeleverde drukregelaar en gasslang. Plaats daarna het luik weer terug in de Cosilines.

 

Plaatsing in Cosiconcrete:
In de Cosiconcrete zit een luikje. Aan de bovenzijde van dit luikje bevind zich een magneet. Wanneer er aan de bovenzijde van het luikje wordt geduwd zal de magneet ruimte geven waarna het luikje gemakkelijk losgehaald kan worden. Plaats de gasfles op het frame en sluit de gasfles aan op de meegeleverde drukregelaar en gasslang. Plaats daarna het luik weer terug in de Cosiconcrete.

 

3 Hoelang kan een Cosi branden op een gasfles:

Het verbruik van de Cosidrum en Cosicube bedraagt ca. 0,6kg per uur. Op een gasfles van 5 kg kun je dus ca. 8 uur branden. Het verbruik hangt af van de hoogte van de vlam. Hoe hoger de vlam, hoe lager het gebruik. In de praktijk is het mogelijk ca. 10 uur te branden met een 5kg gasfles.

 

4 Wat is de verwarmingscapaciteit van de Cosi fires? 

De verwarmingscapaciteit van de Cosi fires is ongeveer 8,0 kW.

 

5 Hoe ontsteek je een Cosi fire?

Verwijder de beschermhoes.
Controleer of de Cosi fires stabiel en stevig staat.
Druk de bedieningsknop volledig in totdat er een zacht getik hoorbaar is. (dit is de piezo ontsteking)(Wanneer er geen zacht getik hoorbaar is, moet waarschijnlijk de batterij vervangen worden)

Houdt de bedieningsknop ingeduwd terwijl de gastoevoer geopend wordt door de bedieningsknop naar rechts te draaien. De brander moet nu binnen 15 seconden ontsteken.

Als de brander volledig een vlam geeft, dient de bedieningsknop nog ongeveer 15 seconden ingeduwd te blijven. De vlam blijft dan  branden. Dooft de vlam toch? Probeer dit dan nogmaals en houdt de knop nog langer ingeduwd.

 

6 Kan ik de Cosi fire gebruiken in de regen? 

De Cosi fires zullen gewoon blijven branden, totdat  de gastoevoer gesloten wordt. Indien het ontstekingshuis vochtig is geworden, kan het mogelijk zijn dat de automatische vonkontsteking niet meer functioneert. Het ontstekingshuis moet in dat geval even droog worden gemaakt. Ook kan de haard worden ontstoken door middel van een aansteker met een lengte van minimaal 10cm. Is het plotseling gaan regenen, laat de Cosi fire dan aanstaan. Door de warmte brandt de Cosi fire zichzelf droog.

Staat de Cosi fires niet aan, plaats dan altijd de meegeleverde beschermhoes over de Cosi fire.

 

7 Van welke materialen zijn de Cosi fires gemaakt? 

De Cosidrum is gemaakt van magnesium oxide. Dit is een gipsachtig materiaal dat in combinatie met de polyester matten, zorgt voor een stevig geheel. Dit materiaal is bestand tegen hitte, kou en regen. Perfect dus voor ons Nederlandse klimaat.

De Cosicube is gemaakt van FSC Douglas hout in combinatie met een RVS bovenplaat. De bovenplaat is van een RVS buitenkwaliteit.

De Cosilines wordt gemaakt van FSC vuren hout, welke dekkend geschilderd is, in combinatie met RVS bovenplaat. De bovenplaat is van een RVS buitenkwaliteit.

De Cosiconcrete is gemaakt van magnesium oxide. Dit is een gipsachtig materiaal dat in combinatie met de polyester matten, zorgt voor een stevig geheel. Dit materiaal is bestand tegen hitte, kou en regen. Perfect dus voor ons Nederlandse klimaat.

 

8 Kan de Cosi fire ook in de winter buiten blijven staan?

Ja, dat kan prima. Gebruik wel altijd de meegeleverde beschermhoes om de haarden te beschermen tegen weersinvloeden.

 

9 Blijft de kleur van de Cosi fire intact?

 Alle producten die buiten worden gebruikt zullen onder invloed van uv-straling en weersinvloeden iets verkleuren. Hout wat buiten gebruikt wordt, zal naar verloop van tijd vergrijzen.

De Cosicube is behandeld met een beits. Indien gewenst kan de haard worden bijgewerkt of eventueel in iedere andere gewenste kleur worden gebeitst.

De Cosilines zijn dekkend geschilderd, na verloop van tijd neemt de kleur af aangezien de Cosi fire buiten gebruikt wordt. De Cosilines zijn altijd over te schilderen met een verf van buitenkwaliteit.

De kleur van de Cosiconcrete en Cosidrum kan eventueel als de producten veel in de zon hebben gestaan wat kleur verliezen, ook deze haarden zijn bij te schilderen met een buitenlatex.

 

10 Hoe kan ik de Cosi fire reinigen?

De Cosidrum en Cosiconcrete kunnen worden schoongemaakt door middel van lauw water. Zorg ervoor dat er geen schuurmiddelen gebruikt worden.

De Cosicube en Cosilines kunnen gereinigd worden door middel van een teak/ houtcleaner. Het bovenblad kan worden gereinigd met een RVS reiniger.

 

11 Moeten de gasslang en de drukregelaar vervangen na verloop van tijd?gasslang & drukregelaar

Het is verstandig de gasslang en drukregelaar iedere 5 jaar te vervangen. Zo'n dergelijke set is meestal verkrijgbaar bij een goede camping winkel.

 

12 Kan ik de Cosi fire aan stuiten op het aardgasnetwerk?

In principe is dit mogelijk, echter zijn de Cosi fires CE gekeurd op basis van propaan gas. Laat de Cosi fires altijd modificeren en aansluiten door een erkende gasspecialist. Bij aansluiting op aardgas kunnen wij helaas geen garantie meer geven op het apparaat.

 

13 Wat te doen als je gaslucht ruikt?

Wanneer de Cosi fire alleen een beetje naar gas ruikt wanneer hij aan staat, kan dit te maken hebben met b.v. wind. Hierdoor kan het zijn dat niet alle gas ontbrandt. Dit zijn slechts zeer kleine hoeveelheden, geen reden voor paniek.

Als de Cosi fire naar gas ruikt wanneer deze uit staat, is het belangrijk om te controleren of alle aansluitingen goed zitten. Vermoedelijk is er tussen de gasfles en brandring een lekkage. Controleer alle verbindingen door middel van water met zeep. Ontstaan er belletjes op en verbinding, draai de verbinding los en draai opnieuw stevig aan.

 

14 Hoe zit het met garantie?

Cosi geeft twee jaar garantie o.b.v. aankoopdatum op het gas technische systeem. Controleer uw aankoop na ontvangst goed. Wij kunnen geen garantie geven op gebruiksschade.

 

Wij zijn op dit moment geen Cosifire dealer meer. Als er vragen zijn voor een goed alternatief, neem dan contact met ons op.

 

 

extra informatie voor de Cosi fires
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »