• Topbuxus Anti rups, de nieuwe biologisch  oplossing bij buxusmot
  • Topbuxus Anti rups, de nieuwe biologisch  oplossing bij buxusmot
  • Topbuxus Anti rups, de nieuwe biologisch  oplossing bij buxusmot
  • Topbuxus Anti rups, de nieuwe biologisch  oplossing bij buxusmot

Topbuxus Anti rups, de nieuwe biologisch oplossing bij buxusmot

De Topbuxus Anti rups is een makkelijk en snel werkend biologisch bestrijdingsmiddel tegen buxusmot. 100% veilig voor mensen en andere dieren ( b.v. zoals bijen of andere nuttige insecten). Ook preventief te gebruiken.
Levertijd:
voor nu helaas niet leverbaar
Beschikbaarheid:
Niet op voorraad
Reviews:
€22,95
Incl. btw

De Topbuxus Anti rups is net als de in andere landen veel gebruikte Xentari een efficiënt en effectief bestrijdingsmiddel van de buxusmot. Ook wel buxusrups genoemd. Het middel is een biologische insecticide op basis van de Bacillus Thuringiensis subsp. kurstaki. Deze bacterie is erg gevoelig voor ph. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat deze alleen schadelijk is voor organisme met de juiste PH. Hierdoor is het niet schadelijk voor veel andere insecten, zoogdieren of vogels.  De natuurlijke vijanden van de rups zoals sluipwespen, vliegen, bijen en mijten hebben ook geen last van dit bestrijdingsmiddel.

 

Wanneer de rupsen eten van de blaadjes die met anti rups zijn behandeld, stoppen zij binnen 1 a 2 uur met eten. Hiermee wordt dus de schade aan de buxus gestopt en krijgt deze weer de kans om zichzelf te herstellen. Ook wanneer de buxus helemaal dor en kaal lijkt, kan de plant volledig herstellen.

 

Voor een sneller herstel van de buxus kan gebruik worden gemaakt van Topbuxus Grow. 

Anti rups kan eventueel in combinatie met Topbuxus Health-mix gemengd worden. Zo kan de buxus ook meteen beschermd worden tegen buxusschimmel.

 

Handelswijze:

Eén verpakking bevat 5 zakjes micro-granulaat. Dit is voldoende voor 200m2 buxus.

Meng het micro-granulaat met de nodige hoeveelheid water:

1 zakje van 3 gram Anti rups oplossen in 10 Liter water is voldoende voor 40m² Buxus. Vervolgens kan het mengsel met een plantenspuit met hoge druk over alle blaadjes van de planten gesproeid worden.

Wanneer het kort na de behandeling veel regent en wanneer er spaken is van een grote plaag, wordt geadviseerd de behandeling te herhalen

Het middel kan het best worden toegepast bij een temperatuur vanaf 15° C

 

Lees voor het gebruik altijd de gebruiksaanwijzing en ga voorzichtig om met bestrijdingsmiddelen.

 

 

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »